• 1
superzelle3

Real light fps problem on new airbus

Question

Hello, i have the Problem that my FPS drops very hard down the real light activate on the new airbus from aerosoft. if the plane is loading the real light is off in the cockpit and i get 35 to 40 fps if the real light goes on in the cockpit after loading the plane i get only 15 to 20 fps often. i wrote already in the aerosoft support forum they said that i may ask here. i attached some screnshot there you can see boing and crj dont use real light and i have normaly high fps with 60 fps.

Edited by superzelle3

Share this post


Link to post
Share on other sites

14 answers to this question

Recommended Posts

  • 1
6 minutes ago, turbofandude said:

If you rename RealLight.dll from the Gauges folder (to anything other than its original name), do you experience the same results?

i get a different result but not so much. I get now around 27 fps in cockpit screenshot: https://ibb.co/dE8Emy

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 1

If RealLight.dll is disabled, that means that the RealLight service should no longer be running. If you're still experiencing sub-par performance, it is not related to RealLight. Can you confirm if RealLight.dll exists in the panel folder of the aircraft?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
31 minutes ago, gamesyns said:

Can you send the pictures again?

Hello, yeah sry upload failed i think. i tried again to upload it but there is a error message> 

There was a problem processing the uploaded file. -200

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
31 minutes ago, superzelle3 said:

Hello, yeah sry upload failed i think. i tried again to upload it but there is a error message> 

There was a problem processing the uploaded file. -200

can you upload them to imgur and link them and I can see what might be going on?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
1 minute ago, gamesyns said:

What are your system specs?

My Specs: Intel 6600k at 4.5 ghz 

GTX 970 4 gb at 1500 mhz

16 gb ram

Win 10 64 bit SSD

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

It's something we'll need to verify on their end. It sounds like it could be a VRAM issue or an issue causing constant redraw. Can you test if ANY light causes it, or just the main lighting?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
9 hours ago, turbofandude said:

It's something we'll need to verify on their end. It sounds like it could be a VRAM issue or an issue causing constant redraw. Can you test if ANY light causes it, or just the main lighting?

Hey, i just made screenshots with other plane on dynamic lighting. All are still on quite good fps like 50 to 60 fps you can see in the screnshotos. If i turn the airbus on cold and dark the fps is still not the best with 24 fps. Its only at the beginning if the airbus is loading i have like 60 fps with airbus but then the lights kick in.

Screnshots: 

https://ibb.co/dkVcpJ
https://ibb.co/jSVz3d
https://ibb.co/mf6Twy

https://ibb.co/jaf5by

Edited by superzelle3
New pciture.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I'll toss in my 2 cents, having major performance issues with TrueGlass and TrueLight when in SLI  (oddly no flickering as has been reported).  Specifically the MV 310R.  If I disable SLI, then no issues.

I did bring this up with LM and they seem to feel it's a driver issue and not much they can do their side.

Thoughts?

Cheers, Rob.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now